Miałam się nie pojawiać a jednak stwierdziłam, że musze podzielić się z Wami tym przepisem :D Ciasto jest banalnie proste i bardzo szybkie :D
Potrzebujemy:
Zapomniałam o oleju do zdjęcia także tego... :D Kilka uwag - kakao ciemne, wiecie kakao a nie np. nesquik; masło orzechowe polecam z netto - pomimo tego, że ma olej palmowy (niestety) w składzie ma aż 92 % orzechów i kosztuje tylko 6,99 zł; w przepisie jest cukier brązowy jednak jak się niedawno dowiedziałam ma praktycznie taką samą kaloryczność i dwa razy większą cenę od zwykłego cukru ( nie dajcie się złapać na fit bum jak ja, nie warto kupować cukier tylko ze względu na napis trzcinowy).
Czas na przepis :
1. Nastaw piekarnik na 180 stopni ( ja daję góra dół)
2. Płatki owsiane zmiksuj na proszek.
3. Odcedzoną fasolę zmiksuj na papkę.
4. Do fasoli wsyp płatki, cukier, proszek do pieczenia, dodaj olej i masło orzechowe. Wszystko dokładnie wymieszaj.
5. Powstałą papkę wsadź do wyłożonej papierem do pieczenia formy.
6.Wsadź do piekarnika i piecz przez ( w przepisie jest 15 minut) 25 minut (ja tyle piekłam i było ok)
Smacznego :) Przepis pochodzi z książki gotuj z nami.
hmm fasola? ale w sumie skosztowałabym :D
OdpowiedzUsuńuwierz, że fasoli tam nie czuć :D
Usuńsuper, na pewno wypróbuję
OdpowiedzUsuń